Zapytaj Candy
Wróć do bloga

Sekrety gotowania idealnego mięsa

Sekrety gotowania idealnego mięsa

Chociaż wiele osób obawia się przyrządzania mięsa w piekarniku, nie jest to w żadnym razie niemożliwe zadanie. Niezależnie od tego, czy przyrządzasz soczystą pieczeń z czerwonego mięsa, imponujące całe kurczaki (być może wystawiane na stole podczas uroczystości), czy bardziej wyrafinowane mięso, takie jak jagnięcina, istnieje kilka prostych sposobów na osiągnięcie doskonałych rezultatów i zachwycenie nawet najbardziej wymagających gości. Oto niektóre dania mięsne wybrane przez naszych ekspertów w dziedzinie gotowania.

 

Czerwone mięso

Aby uzyskać optymalną pieczeń z czerwonego mięsa, konieczne jest zachowanie soków wewnątrz mięsa i uniknięcie jego rozgotowania. Idealna pieczeń powinna być blada w środku, z różnymi odcieniami różu i czerwieni. Opiecz mięso i utwórz zewnętrzną skorupę, ustawiając podłączony piekarnik Candy na 250°C, a następnie obniżając temperaturę na drugi etap gotowania. Kolejna wskazówka: przypraw mięso dopiero po ugotowaniu lub podczas podania. Zapobiega to utracie soku.

 

Białe mięso

W przeciwieństwie do czerwonego mięsa, białe mięso wymaga, aby ciepło piekarnika Candy równomiernie je przeniknęło, by uniknąć czerwonych lub niedogotowanych części. Dlatego nie należy ustawiać wysokiej temperatury podczas pierwszego etapu i nie jest konieczne tworzenie zewnętrznej skorupy. Pamiętaj, że nie każde białe mięso jest takie samo.

 

Jagnięcina

Jagnięcina zasługuje na specjalną wzmiankę, ponieważ zwykle wymaga dwukrotnego gotowania. Łopatka i udziec najbardziej nadają się do pieczenia w piekarniku: należy je gotować przez około 80-90 minut w temperaturze 180°C. Piecz cały kawałek przez godzinę, a następnie wyjmij go z włączonego piekarnika Candy, pokrój i włóż z powrotem, aby piec przez pozostały czas.

 

Istnieje kilka prostych sztuczek na doskonale ugotowane mięso, które będzie jeszcze smaczniejsze dzięki zaawansowanej technologii piekarnika Candy. Po prostu otwórz aplikację simply-Fi na smartfonie i wybierz rodzaj mięsa, aby otrzymać przepisy i sugestie krok po kroku, które poprawią smak Twoich potraw. Białe czy czerwone, w piekarniku Candy Twoje mięso będzie zawsze przygotowane do perfekcji!    
14/01/20
Kategorie: